Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
52 yaşındaki kadın koşucu 3 Güneydoğu Asya ülkesinde 1000 km koştu
52 yaşındaki kadın koşucu 3 Güneydoğu Asya ülkesinde 1000 km koştu

52 yaşındaki kadın koşucu Natalie Dau, Tayland, Malezya ve Singapur'u geçerek 12 günde 1000 km koştu.

Dau'nun yolculuğu 25 Mayıs'ta Tayland'ın Hat Yai kentinden başladı ve 5 Haziran'da Westin Singapur otelinde sona erdi. Ortalama olarak koşucular her gün iki tam maratona eşdeğer bir mesafeyi tamamlarlar.

Dau'nun yolculuğu 25 Mayıs'ta Tayland'ın Hat Yai kentinden başladı ve 5 Haziran'da Westin Singapur otelinde sona erdi. Ortalama olarak koşucular her gün iki tam maratona eşdeğer bir mesafeyi tamamlarlar.

Natalie Dau, 5 Haziran'da Westin Singapur otelinde bitiş çizgisini geçti. Fotoğraf: Straits Times
35 derecelik sıcakta koşmak Dau'nun ayakkabılarının erimesine neden oldu. Kalça yaralanması neredeyse durmasına neden oldu. Ancak güçlü bir irade ve 100'den fazla hayranın teşvikiyle Dau bitiş çizgisini parlak bir gülümsemeyle başarıyla geçti.

[Resim: dau-2-6494-1718157221.jpg?w=0&h=0&q=100&...HG8Oq05XaQ]

Dau'nun başarısı, "Tayland'dan Singapur'a en hızlı 1000 km ultra maraton koşusu" kategorisinde Singapur rekorunda yer almasına yardımcı oldu. Ayrıca "Malezya yarımadasını koşu yaparak en hızlı geçme" kategorisinde Guinness Dünya Rekorunu onaylamayı da bekliyor.
Dau'ya göre yaralanmalar, sert hava koşulları, uykusuzluk ve yayalar için ayrı şeritleri olmayan kamyonlarla dolu yollarda araç kullanmak karşılaştığı en büyük zorluklar. Ancak ailesinin, arkadaşlarının ve koşucu arkadaşlarının desteği onu motive etti.

Dau, "İlk günden sonra kalça ağrısı ortaya çıktığında biraz endişeliydim. Ama beni destekleyen o kadar çok insan vardı ki onları üzmek istemedim, bu yüzden vazgeçmek bir seçenek değildi" dedi.

Mücadeleyi tamamlamak için Dau'nun koç Arthur Tong'un da aralarında bulunduğu beş kişilik bir destek ekibi vardı. Tong yolculuk boyunca Dau'ya bisikletle eşlik etti, ona koşu talimatları verdi, stratejik destek verdi ve duygusal olarak cesaretlendirdi.
Zorlu yolculuğu tamamlayan Dau, dinlenmeyi, 15 yaşındaki kızıyla vakit geçirmeyi ve 2024 sonunda yapılacak Sidney Maratonu'na hazırlanmayı planlıyor.
Bul
Alıntı

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi
www.adanadoner.com