06-16-2024, 01:45 AM
Çeşitli faydalar içeren avakado'nun üretimi çevreye zarar veriyor
Her ne kadar sağlık açısından çeşitli faydalar içeren bir meyve olarak kabul edilse de bir yandan üretimi çevreye zarar veriyor.
Sağlıklı olduğu kabul edilen gıdalar var ancak bazılarında çelişki var çünkü her ne kadar besin içerikleri nedeniyle uzmanlar tarafından dengeli beslenme için reçete edilse de çevreye zarar veriyorlar. Bu karanlık tarafa sahip olan avokadonun.
Avokado zengin bir E vitamini ve omega 3 kaynağıdır, bu da onu her sağlıklı beslenmede bulunan bir meyve yapar. Ayrıca çok yönlülüğü onu her tarifin malzemelerinin yıldızı yapar.
Avokado her ne kadar süper besin olarak görülse de bir de karanlık tarafı var ki o da çok ciddi miktarda su tüketen ve çevreye ciddi zararlar veren bir ağaç olması.
Avokado ağacının su tüketiminin çeşide ve iklime göre değişiklik gösterdiğini, ancak yılda 1.200 litre su kullandığının tahmin edildiğini belirtmek gerekir ki bu da bu kıt kaynağın etkileyici bir miktarı olarak değerlendiriliyor. Benzer şekilde, özel portal "Huertolia"ya göre avokadonun yaşamının ilk yılında haftada 500 ila 600 litre, ikinci ve üçüncü yıllarında ise haftada 800 ila 900 litre suya ihtiyacı vardır.
Bu nedenle Fas gibi ülkeler, su kaynaklarını riske atacağı gerekçesiyle avokado yetiştiriciliğine verdikleri desteği bu on yılın başında sonlandırdılar.
Her ne kadar sağlık açısından çeşitli faydalar içeren bir meyve olarak kabul edilse de bir yandan üretimi çevreye zarar veriyor.
Sağlıklı olduğu kabul edilen gıdalar var ancak bazılarında çelişki var çünkü her ne kadar besin içerikleri nedeniyle uzmanlar tarafından dengeli beslenme için reçete edilse de çevreye zarar veriyorlar. Bu karanlık tarafa sahip olan avokadonun.
Avokado zengin bir E vitamini ve omega 3 kaynağıdır, bu da onu her sağlıklı beslenmede bulunan bir meyve yapar. Ayrıca çok yönlülüğü onu her tarifin malzemelerinin yıldızı yapar.
Avokado her ne kadar süper besin olarak görülse de bir de karanlık tarafı var ki o da çok ciddi miktarda su tüketen ve çevreye ciddi zararlar veren bir ağaç olması.
Avokado ağacının su tüketiminin çeşide ve iklime göre değişiklik gösterdiğini, ancak yılda 1.200 litre su kullandığının tahmin edildiğini belirtmek gerekir ki bu da bu kıt kaynağın etkileyici bir miktarı olarak değerlendiriliyor. Benzer şekilde, özel portal "Huertolia"ya göre avokadonun yaşamının ilk yılında haftada 500 ila 600 litre, ikinci ve üçüncü yıllarında ise haftada 800 ila 900 litre suya ihtiyacı vardır.
Bu nedenle Fas gibi ülkeler, su kaynaklarını riske atacağı gerekçesiyle avokado yetiştiriciliğine verdikleri desteği bu on yılın başında sonlandırdılar.